Sürekli Hata Yapan Çocuğa Nasıl Davranmalı?
Sürekli Hata Yapan Çocuğa Nasıl Davranmalı? Bazen bizi çileden çıkarabilir ve sürekli hata yaparlar. Ancak öfkeye kapılmak veya kötü davranmak, çocuğunun yanlış davranışlarını düzeltmekte çok fayda sağlamaz. Üzücü olduğunu itiraf etmek, gördüklerini hissettiklerini anlamasına yardımcı olacaktır.
Sürekli Hata Yapan Çocuğa Nasıl Davranmalık?
Bazı kolay görüntüleri izleyerek en iyi şekilde davranmanız mümkündür:
1. Durumu Anlamaya Çalışın
Çocuklarda mevcut dinleme gözlemlerini deneyin. Vücudunuzu anlamak, size fikir yürütme ve nasıl davranacağınıza dair fikirler sunacaktır.
2. Tavırlarınızı Sınamayın
Çocuğun sürekli hatalarından üzülüyorsanız öfkeye kapıldığınızı anlamak pek de zor değil. Ancak oyuncu hatalarını gözlemlediğinizin bir algılamasını göstermenin onun hatalarını önleme konusunda önemli olduğunu unutmayın.
3. Aşıklar Sabırla Dinleyin
Bazı çocuklar hemen onları savunmaya çalışır ve tartışmaya girer. Ne olursa olsun, çocuğunuzu sabırla dinlemeyi unutmayın. O zaman onları dinlemek ve onların kendileri için en iyi anlamaya çalışmak için daha açık olacaklardır.
4. Terapi Terapisini Görün
Her durumda, çocuklarında hata yapması yanlış bir şekilde sona erer ve bazı konularda profesyonel yardıma ihtiyaç olabilir. Onların sorunlarını çözmek için mutlaka yararlanarak bulunacak bir aile terapileri veya terapist çağırın.
Sonuç
Sürekli hata yapıyorsa ona ne denli üzüldüğünüzü ona hissettirin ve sebep olduğu sonuçlardan dolayı bağışladığınızı bekliyoruz. Çalıştırma durumunu anlama, çaba sarf etmeyi ve uygun terapi yöntemlerini seçmeyi unutmayın. Bu bile çoğul durumda etkili bir şekilde davranmada çok fayda sağlayacaklardır.
Yazar: Onur Tunç