Kolesterol Yüksekliği Sebepleri Nelerdir?
Kolesterol Yüksekliği Sebepleri Nelerdir? Kolesterol, gövdelerin bazı yerlerinin yerine getirilmesi gereken bir maddedir. Düşük yapı seviyeleri, kalp ve damar etkilerini etkileyip ateroskleroz ve kalp krizi riskini arttırabilir; Ancak yüksek depolama seviyeleri de birçok sağlık sorununa yol açabilir. Kolesterol etkilenme sebepleri, genetik veya çalıştırma faktörlerinden kaynaklanabilir.
Kolesterol Yüksekliği Nedenleri:
-
- Kötü Beslenme: Yüksek tutuklamaların en sık görülen nedeni diyetin yüksek miktarda yağ ve kolesterol içermesidir. Kötü beslenme, kötü beslenmenin hakimiyeti ve başka yararlı besinlerden yoksun kalma da bu düzeyin değerlendirilmesi.
-
- Cinsiyete bağlı: Aynı yaşta erkekler, kadınlara göre daha yüksek depolara bazen seviyelerine sahiptir.
-
- Genetik: Bazı özel genler bölmeleri çoğaltma. Personel nedenler, tüm vücut yapısındaki çoklu yapısından kaynaklanabilir.
-
- Yaşlanma: Kolesterolün yükselişiyle ilgili olarak, yaş sınırını aşmamış seviyenin yolları da normaldir. Tıbbi hekimler bireylerine daha fazla olan kötü hapishane aralıklarını göz önünde bulundurarak önerilerinde bulunmaktadır.
-
- Şişmanlık: Fazla kilolu olmak, kötü etkilerinin seviyesini artırabilecek bir nedendir. Daha fazla kilo, tüketim malları tüketicileri ve hormon hassasiyetlerinin geçmesine neden olur, dolayısıyla kötüün artması sebep olur.
-
- hareketsizlik:Çoğu insan yaşam tarzı seçimlerinde hareketli yaşamdan uzak bakışlar ve bunun da kötü deneyimlerinde dizia neden olabilecek bir neden olduğu belirtilmektedir.
-
- Kötü Kadınlık Hormonları: Bazı hormonların yaşaması, kötü etkilerinin artması yol açabilir.
-
- Kötü Sağlıklı Alışkanlıklar: Sigara ve alkol tüketimi, kötü etkilerini arttırabilir.
Kolesterol saldırısının birçok nedeni vardır. Beslenme yığınları, hareketli yaşam, şeffaf tuvalet, alışkanlıklar organel kolestrol tüketici tarafından fazlasıyla incelenir. Kalp sağlığı konusunda kesin bir önlem almak için hekim tarafından önlemlerin kontrol edilmesini önermektedir. Bunu takiben, düşük cezaları sürdürme ve yaşam tarzı düzenlemelerini yönlendirmek için gerekli görüntüyü atmak önemlidir. Kolesterol, kalp krizi, inme veya böbrek rahatsızlıklarının yanı sıra, açıklanamayan kalp yetmezliği gibi ciddi kalp hastalıkları riski nedeniyle kanımızda olmalıdır. Kolesterol, yağın olduğu besinlerden alınan gibi, kolajen türevleri olan steroidlerin sindirilebilir olanlarıyla da vücudu besleyebilir. Vücudumuzda başka bir şekilde, karaciğer tarafından üretilen ve diyetin içeriği ile kontrol edilmeyen yağ doymaz asitler de bulunur. Kolesterol yüksekliği nedenleri arasında aşağıdakiler sıralanabilir:
1. Obezite: Obezite, insanların hayat tarzı ve beslenme alışkanlıklarıyla ilişkilidir. Obez insanlar, çok miktarda yağlı, kolesterol yüksek gıdalar tüketmektedirler.
2. Alkol Kullanımı: Alkol fazla kullanımı, kolesterol düzeyimizi önemli ölçüde artırabilir.
3. Yağsız Beslenme: Yağsız veya az yağlı diyetler, kolesterol yüksekliğini arttırmayabilir.
4. Sağlıksız Yaşam: Düzenli fiziksel aktivite ve sigara içmekten kaçınma kolesterol seviyelerini düşürürken, açlık misalenin ölçülmesi diyetin kolesterol yükselmesiyle ilgili olabilir.
5. Genetik Faktörler: Bazı durumlarda, kolesterol artışı bireyin genetiğine bağlı olarak ortaya çıkabilir. Fiziksel olarak genetik olarak, LDL receptorlerinde bir anormallik olduğu zaman LDL düzeyi arttığından, kolesterol yükselme olur.
6. Endokrin Hastalıklar: Bazı durumlarda, bazı hormonlar, kolesterol seviyelerinin artmasına neden olabilir. Böyle durumlarda, endokrin hastalıklar çoğu zaman kolesterol yükselmeye yol açar.
Kolesterol Yüksekliği, kişinin dikkat etmesi gereken önemli bir hastalıktır. Özellikle doktorlar tarafından, beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi, düzenli fiziksel aktivite, alkol alımının sınırlı tutulması ve stresten kaçınma, kolesterol seviyelerini normale döndürmek için kullanılacak tedavilerin ana noktaları olmalıdır.